Çikolatalı ve Zencefilli Kurabiye Tarifi

Çikolatalı ve Zencefilli Kurabiye
İnsanlar pastanede yedikleri kurabiyelerin tadından çok memnun kalırlar. Yedikleri kurabiyeleri misafirleri veya özel olarak kendilerine yapmak isterler. Yapmanın mümkün olmadığını düşünürler ama yanılıyorlar, yapmak mümkün. Gelin hemen başlayalım, ilk göz gezdirin ve yapabileceğinizden eminseniz hemen başlayın.



Malzemeler   

  • 170 gram tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 4’te 1 çay bardağı oranında pekmez(bu isteğe göre dut, harnuç veya üzüm pekmezi de olabilir)
  • 3 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1.5 tatlı kaşığı karbonat
  • 2 tatlı kaşığı dövülmüş zencefil
  • 1 tutam tuz
  • 3 yemek kaşığı toz şeker (bu da isteğe bağlı olarak değişebilir.) 


Çikolatalı ve Zencefilli Kurabiye Nasıl Yapılır? Yapılışı

Öncelikle tereyağını derin bir kap içerisinde krema kıvamına gelinceye kadar mikser ile çırpıyoruz. Krema kıvamına gelmesinden emin olmamız lazım. Ardından azar azar şeker ilave ediyoruz bu işlem süresice mikser ile çırpmaya da devam ediyoruz.

Bu aşamadan sonra yumurta, pekmez, un, kakao, karbonat, zencefil ve tuzu ekleyim iyice yoğurmaya başlıyoruz. Ele yapışmayan bir kıvam haline geldikten sonra Buz dolabına koyup yaklaşık olarak 40 dakika bekliyoruz. Bu süre bittikten sonra buzdolabından ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak el yordamı ile bunları yuvarlak bir hale getiriyoruz.

Hepsini yuvarladıktan sonra bunarı toz şeker içerisine bulayarak fırın tepsisine bir birlerine değmeyecek şekilde düzüyoruz. Ardından önceden ısıtılmış fırın içerisinde 180 derecede 20 dakika pismesini bekliyoruz. Artık kurabiyemiz hazır.

Afiyet ile yiyebilirsiniz..

Benzer Yayınlar

Zencefilli 1191367362274924430

Yorum GönderNormal Yorum

emo-but-icon

Google Reklamları

Son Yayın

Reklam

Tavsiye Bağlantılar
Lokmacı

Popüler Yayınlar

item