Pizza Hamuru Tarifi

Daha önceden evde pizza yapmanız için pizza tarifi vermiştik. Şimdi sizlere pizzanız için pizza hamuru tarifi vereceğiz bu şekilde pizzanızın tadı daha hoş bir damak lezzeti sunacaktır. Hazır emek hamuru kullanmanız hem sert olacaktır hemde gerçek pizza tadı vermeyecektir.

Pizza Hamuru Tarifi / Pizza Hamuru Nasıl Yapılır ?

Yapılışı;

Öncelikle mayanızı ve şekerinizi ılık bir su alarak ılık su ile ezin daha sonra da 15 dakika kadar ılık suda bekletin. Yeteri kadar olacak şekilde tuz ve ununda yarısı olacak şekilde yavaşca karıştırarak ilave edin. Malzemelerinizi iyice karıştırdıktan sonra geri kalan ununuzu da ilave edin. Hamurunuz ele yapışmayacak bir hale geldiğinde yani kıvamını aldığında hamuru yoğurma kabından alın ve iyice yağlanmış olan derin bir kaba hamurunuzu koyun. Daha sonra hamurun üzerine nemli bir bez koyun ve hamurunuzu yarım saat 45 dakika bekletin. İyice mayalanan hamurunuzu kabından alarak bir kaç dakika sürecek şekilde yavaşca yoğurun.
Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Elde edeceğiniz hamur parçaları yaklaşık olarak 25 cm çapında olan 4 adet pizza tepsisi içindir. Pizza tepsilerini güzelce yağlayın. Bu tepsilere hamurların kenarlarını yapıştıracak şekilde güzelce yayın. Hamurunuzu 180 derecelik fırında üzerini pizza malzemeleriyle süsleyerek pişirebilirsiniz. İstediğiniz çeşit pizzayı yaparak rahatlıkla bu pizza hamuru tarifini kullanabilirsiniz.


Malzemeleri; 


  • 3 veya 4 su bardağı kadar un. Unu hamurun katılığına göre ayarlayın.
  • 25 gram kadar yaş maya
  • Yarım çay bardağı kadar tozşeker
  • Biraz tuz

Benzer Yayınlar

Yemek Tarifleri 4415765109721156776

Yorum GönderNormal Yorum

emo-but-icon

Google Reklamları

Son Yayın

Reklam

Tavsiye Bağlantılar
Lokmacı

Popüler Yayınlar

item